Dr Dariusz Dereniowski z Politechniki Gdańskiej oraz dr Marek Klonowski z Politechniki Wrocławskiej zostali laureatami konkursu naukowego o Nagrodę im. Witolda Lipskiego. Dr Dereniowski i dr Klonowski wypełnili ostre kryt
Uczucie zmęczenia, pogorszony nastrój, problemy z zasypianiem ? to wszystko objawy syndromu chronicznego zmęczenia. Pomocne w walce ze schorzeniem mogą okazać się zmiana stylu życia i zdrowsze odżywianie.…
Życie polskich seniorów nie jest beztroskie. Niewielu z nich może sobie pozwolić na spokojną i godną starość, większość ledwo wiąże finansowy koniec z końcem. Dla tych, którzy posiadają nieruchomość na własność, po
Festiwal Skarby UrodyCzas: 26-27 kwietnia, godz. 10:00 – 18:00Miejsce: Międzynarodowe Targi Łódzkie, Hala EXPO, ul. Stefanowskiego 30Rossmann organizuje Festiwal „Skarby Urody”, podczas któr
Agencja interaktywna MaDoNet wygrała konkurs na projekt i realizację nowej strony internetowej Freixenet. Strona będzie miała charakter wizerunkowy. Zawierać będzie informacje o produktach i nowościach oraz aktualnych akcjach pr
Sage Symfonia – wiodący producent i dostawca oprogramowania wspomagającego zarządzanie dla sektora MSP, już po raz drugi otrzymała prestiżowe, złote godło Laur Klienta. - Przyznanie nam już po raz drugi, rok po roku, pie
Certyfikatem Uczelnia Liderów od wczoraj może poszczycić się Politechnika Gdańska. Oznacza to, że jesteśmy uczelnią kształcącą ludzi kreatywnych, którzy z pewnością odnajdą się na rynku pracy. Ponadto naszej Politechnic
Rossmann organizuje Festiwal „Skarby Urody”, podczas którego goście będą mogli zapoznać się z nowinkami ze świata Health & Beauty i zasięgnąć rady specjalistów. Zapraszamy mieszkańców Lubl
Nie oszukujmy się, aparat cyfrowy, pomimo licznych funkcji ułatwiających wykonanie fotografii, sam dobrego zdjęcia nie zrobi. Zdjęcie zaczyna się w głowie, przechodzi przez aparat, ale nierzadko kończy się dopiero po wprowadze
Miejsce i rola biznesu w społeczeństwie, uwrażliwienie na kwestie żywienia, wody oraz rozwoju obszarów wiejskich ? to zasadnicze zagadnienia poruszone przez przedstawicieli Nestlé w dyskusjach podczas tegorocznego Globalnego Foru